Kedves Leendő Szerző!

Bizonyára azért találtál ránk, mert egy ideje már foglalkozol írással, van egy regényed a fiók mélyén, és barátaid, ismerőseid egyre gyakrabban teszik fel a kérdést: De miért nem…?

Mi ebben tudunk segíteni:

 • profi és tapasztalt szakembereink igényes könyvet készítenek a kéziratodból
 • profi marketingcsapatunk segítségével rengeteg potenciális olvasó ismerkedik meg veled és a könyveddel (facebookon több mint 27 000 rajongónk van és a hírlevelünkön is több ezer rendszeres olvasó)


Jelentkezz te is írónak

#1 Elsősorban azt kell tisztázni: mi is a célod a kéziratoddal?

VVannak, akik csak a családnak, barátoknak  szeretnének kedveskedni saját írásukkal, és ezt nyomtatott könyv formájában kívánják megtenni, pár példánnyal vagy éppen csak e-könyvben szeretnének megjelenni. Nekik ajánljuk a magánkiadással foglalkozó kiadók bármelyikét.


Mások viszont meg szeretnék mutatni magukat a nagyvilágnak, ismert íróvá válni, könyveiket a nagy könyvkereskedők, az Alexandra, Líra, Libri, Bookline boltok polcain is viszontlátni. Mi ez utóbbiaknak próbálunk segíteni. Elsősorban tehetséges elsőkönyveseket szeretnénk elindítani pályájukon, segíteni őket abban, hogy kéziratukból a boltok polcain megjelenő, valódi könyv legyen.

A könyvkiadás ugyanis nem olyan egyszerű, mint az első ránézésre tűnik. A kézirat kiadását kísérjük végig a szakmai fejlődés útján, amelynek végeredménye maga a KÖNYV!

#2 – A szerkesztés
#3 – A kiadás és a terjesztés
#4 – PR / Marketing
 • Bloggerek recenziót (véleményt, ajánlást) írhatnak a könyvről
 • Női magazinok ajánlhatják a könyvet
 • Bolthálózatok katalógusaikba tehetik be a könyvet
 • Boltok kirakataiban és eladóterükben tehetik láthatóbbá a könyvet
 • Webshopok ajánlhatják kiemelten a könyvet
 • Hírlevelekben tájékoztathatják a kereskedők a feliratkozókat a könyvről
 • Boltok plakátjain szerepelhet a könyv
 • Metróablak-matricákon ajánlhatjuk az utazóközönségnek a könyvet
 • stb.

Érdemes ezeket a galériákat böngészni:

#5 – Költségek

Ezek a folyamatok persze pénzbe kerülnek, ezért a ráfordított munka olyan minőségű tud lenni, amennyit a könyvre szánnak. A fázisok nem kihagyhatók vagy helyettesíthetők, ha a lehető legjobb minőséghez ragaszkodunk; márpedig ragaszkodunk.

Hogy látható legyen, mik is ezek a költségek, vegyünk egy átlagos, 300 oldalas, A/5-ös formátumban kiadott, puha táblás regényt, amely általában 4-500.000 karakter (szóközökkel együtt) terjedelmű. A szerkesztési, előkészítési folyamatok kb. 200-300 ezer forintba kerülhetnek. A könyvek nyomdában készülnek, ofszet technológiával. A mennyiséget úgy határozzuk meg, hogy az elkészült borítótervet és a fülszöveget elküldjük a kereskedőknek, hogy határozzák meg, mi az a mennyiség, amelyet a polcaikra kiraknának. Vagyis nem hasraütés-szerűen tippelünk, hanem igények szerint gyártunk. Országos terjesztéshez kb. 1500-2000 db könyvre lehet szükség. Ennek a mennyiségnek a nyomdai előállítása a fenti paraméterek mellett kb. 6-800 ezer forintba kerülhet.
A könyvkiadás nem olcsó és nem könnyű hobbi. De ha ügyes a jelentkező, jót és jól ír, és sok munkát fektet bele, akkor van rá esély, hogy megszeretik az olvasók és valódi íróvá válhat!

Ha további kérdésed van, akkor az alábbi formula kitöltésével jelentkezz, és igyekszünk mielőbb felvenni veled a kapcsolatot, hogy megválaszoljuk a kérdéseidet! Vagy írhatsz a konyvetirok@alomgyar.hu email címre! Sok sikert!

Jelentkezz szerzőnek!


Amennyiben úgy érzed, hogy eljött az idő, hogy megjelenjen a könyved és elindulj az írói pályán, és szimpatikus a Kiadó, akkor ne habozz kitölteni a jelentkezési űrlapot a kezdőoldalon, és mi felvesszük veled a kapcsolatot.